Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J13a35r43a 59R39a54n45k

21. 2. 2018 6:10

KarmaR^ Britove uz lituji a Cesi zapominaji na Skotsko a Irsko. Ti, kteri touzi po exitu, jsou vetsinou bud byvali, nebo stale jeste hrdi stranici:-/

0 0
možnosti

EU - chudé státy mezi bohatými

-----

Když společenství západních bohatých států v minulosti postupně mezi sebe přijímalo do EU východní chudé státy, pořád jsem si kladl otázku:

Proč ?

Proč tyto vyspělé, bohaté a propojené ekonomiky chtějí mezi sebe tyto chudáky ? Proč jim chtějí každoročně ze své společné kasy po dobu dlouhých let

posílat mnohem více miliard na dotacích , než od nich do této kasy obdrží ?

Proč tyto země si samy sobě budou každým rokem vyplácet mnohem méně miliard, než tam vloží ? Proč se někteří označují, jako čistí plátci a nevadí jim to ?

Jak to, že jim ty jejich odevzdané miliardy nechybí pro své vlastní občany ?

Vždyť právě jejich vlastní občané a také firmy vytvořili z odevzdaných daní ten obrovský miliardový příspěvek, který každoročně do EU posílají. Ano, znám to české.... : " hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere". Ale já nevěřím, že oni jsou v tomto případě ti hloupí.

Co je dlouhodobým cílem vládců tohoto podivného svazku, kde jeden mnohem více dává, než bere a jiný mnohem více bere, než dává ?

0 0
možnosti

No, víte, uvádíte dotace apriori jako něco dobrého(krom toho jste zapomněl napsat, kolik "čistého" musíme platit my do Bruselu)

S dotacemi na cokoliv zásadně nesouhlasím. Je to zlo. Navíc se polovička těch peněz jaksi po cestě "odkloní", jednak k lidem, kteří se o tok dotací "starají" (ale mohli by klidně pracovat a vytvářet HDP), dvak se často buduje jen proto, aby se ty peníze vyčerpaly - tzn. staví se zbytečně, věci zbytné.

Jsem přesvědčen, že bez těchto peněz, křivících ekonomiku, trh a ničící konkurenci(tzn. ty, kteří na dotace nedosáhli), bychom měli tržní prostředí zdravějš8 a v konečném důsledku i levnější. Znáte to, levné peníze....tak si lehce předražíme...

Nikoli nakonec bych rád napsal bonmot britského europoslance Farange, o tom jak funguje EU:" Funguje to? Tak to zdaníme. Ještě to trochu funguje? Tak to budeme regulovat. Už se to nehýbe? Tak teď to začnem dotovat.!"

1 0
možnosti

Mám podobný názor jako paní Koubová.

Řekl bych, že podstatné bude jak dopadne Dublin IV.

Pokud prosadí trvalé kvóty určované Bruselem, bude referendum o členství v EU na místě.

Pokud parlament a vláda země nemůže rozhodovat o etnickém a náboženském složení obyvatelstva, jedná se o loutkovou vládu a konec hry na demokracii.

Myslím si, že vláda by v tom případě měla mít dokonce povinnost vypsat referendum a demokracii tak bránit.

Pokud by výsledkem toho referenda měl být Czexit, pak zodpovědnost za něj nebude mít Putin nebo jiní nám nařízení nepřátelé, ale jen a jen EU sama.

1 1
možnosti
Foto

Karma!

Ale těm to nevysvětlíte! Ta čísla jim nic neříkají.

1 0
možnosti

Jo, to je asi ono.

Neklobat druhým díru do hlavy tím, jak by to bylo bez EU strašné, ale uvést, že by to mělo i určité výhody.

0 0
možnosti

V67á98c95l63a85v 25M87a95c89h

14. 2. 2018 15:58

v článku mi chybí jedna zásadní věc - EU dnes fakticky řídí marxisti a sociální inženýři, nebo snad ne?

2 1
možnosti
Foto

Podle čeho jste poznal, že jde o marxisty a sociální inženýry?

1 0
možnosti

Napsal jste, že bruselský aparát 35 000 úředníků "spravuje" 510 milionů obyvatel - proboha, doufám že jste se upsal. Zatím nás pouze trápí a buzerují a snad nás nikdy spravovat nebudou!!! Pro vystoupení z Unie však nejsem především proto, že naše vládní garnitura je ubohost sama a unijní strašáky ji drží trochu zkrátka

2 5
možnosti

I15v69o 38B38o87u72š20e

18. 2. 2018 18:35

A co přesně vás trápí? Svěřte se.

1 0
možnosti
Foto

Navrhuji odejít nejen z Evropské unie, ale úplně z Evropy. Vrátíme se za Ural a budeme mít konečně klid. Zemljanku si umí postavit každý. Kdo ne, umrzne.

6 3
možnosti
Foto

Ale nemusíme chodit všichni. Jen ti, co se jim v EU nelíbí. A byl by navždy pokoj. ;-D

2 0
možnosti

Co se týče ekonomiky, tak to beru. Ale pokud bych si měla vybrat mezi slabší ekonomikou s bezpečím a super ekonomikou s velkým rizikem terorismu nebo pouliční válkou mezi imigranty a původním obyvatelstvem (k čemu nepochybně časem bude docházet víc a víc), tak beru to první. Pokud se EU navrátí k ryze ekonomickým dohodám, nemám námitek, ale nemůže se míchat do suverenit jednotlivých států a někomu něco nařizovat nebo kárat jak malého fracka. Jako si nenechají do svých záležitostí mluvit Nemci, Francouzi, tak pokud se bráníme my, tak je najednou špatně. Anebo že bychom byli ti "méněcenní" z velké slavné EU. Vsadím se, že na nás tyto státy tak nahlíží.

7 5
možnosti
Foto

A jak byste toho většího bezpečí chtěla dosáhnout? To zatím nikdo nedokázal uvést.

1 1
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1005x
Překladatel a tlumočník, FF-UK,

Knižní publikace: G. Wisnewski: Bilderberg, N. Hertzová: Plíživý převrat, J. Farndon: Co se stane když...?, B. Mráz: Kresby francouzských impresionistů, M. Arostegui: Neviditelní bojovníci, R. Schür: Kronika filmu...,

Filmy pro ČT: Bezstarostná jízda, Wittgenstein, Paříž Texas, Caravaggio, Goodbye Lenin, Modrý samet, Olověná doba, Evropa Evropa, Žhavé výstřely, Berlín - Alexanderovo náměstí, Ztracená čest K. Blumové, Plechový bubínek, Smrt obchodního cestujícího, V roce se 13 úplňky, 2001 vesmírná odysea, Klepání na nebeskou bránu, Batman, Cementová zahrada, Pod ochranou nebe, Někde v Africe, Muž, který spadl na zemi, Homo Faber,  Lovec jelenů, Konec násilí, Air America, Evropa, Angličan, co vystoupil na kopec, Tři králové, Sedm, Dej si pohov kámoši, Občanská výchova, Americký přítel, Tudy teče řeka, Zhoubná vášeň, Sestra v akci, Život - stavba povolena, Divoká banda, Koumáci, Vlak do Yumy, Hanami, Moloch, Proti zdi, Orlové práva, Modrý anděl, Princezna a bojovník, Král je živ! a další...

Seznam rubrik