Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Vedou vojenské mise opravdu ke snižování terorismu ve světě?"

Nevedou a ani nikdy nevedly.

2 0
možnosti
Foto

J89i45ř58í 72K16i90n27d67l

29. 10. 2018 10:51

Rada bezpečnosti OSN prodloužila mandát spojneckých vojsk v Afganistánu. Proč asi ???? Souhlasilo s tím i Rusko, které má právo veta, proč asi.

4 1
možnosti
Foto

Aby se NATO namočilo v Afganistanu až po uši.

2 0
možnosti

J30i81r44k70a 14K30o76r50n

29. 10. 2018 9:35

Zeman se mýlí ve spoustě věcí, deset blogů by nestačili k jejich výčtu, ale zrovna v otázce boje proti terorismu to není...Svět je propojený, nežijeme ve vzduchoprázdnu. Čeští vojáci nejsou v těchto nebezpečných teritoriích jen proto, že jsme součástí spojeneckých sil, ale především proto, že čelíme stoupajícím civilizačním hrozbám, a zodpovědná země nemůže stát stranou jejich řešení. Tím spíše, že v poslední době se zrovna v Afghánistánu začíná etablovat i Islámský stát a zdaleka nejde jen o Talibán, podporovaný rusy.

6 0
možnosti

Tentokrát souhlasím s MZ.

Afghánistán je útočištěm teroristů. I Usáma se tam ukrýval. Je to dáno tím, že Tálibán tam ovládá pevnou rukou oblasti, do kterých lze obtížně proniknout bez použití pěchoty, tedy bez rizika velkých ztrát, především na životech. Islámští teroristé to vědí. Proto tam mají své základny, výcvikové tábory i ideologické vedení. Úkolem misí v Afghánistánu je zabránit pohybu mezi těmito oblastmi a okolním světem. Což se jim víceméně daří. Mezinárodní terorismus je držen na uzdě.

Ale! Co myslíte, že by se stalo, kdyby spojenci ze země odešli? Zajímá mě, co mi na to odpovíte. Hezký den!

10 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1005x
Překladatel a tlumočník, FF-UK,

Knižní publikace: G. Wisnewski: Bilderberg, N. Hertzová: Plíživý převrat, J. Farndon: Co se stane když...?, B. Mráz: Kresby francouzských impresionistů, M. Arostegui: Neviditelní bojovníci, R. Schür: Kronika filmu...,

Filmy pro ČT: Bezstarostná jízda, Wittgenstein, Paříž Texas, Caravaggio, Goodbye Lenin, Modrý samet, Olověná doba, Evropa Evropa, Žhavé výstřely, Berlín - Alexanderovo náměstí, Ztracená čest K. Blumové, Plechový bubínek, Smrt obchodního cestujícího, V roce se 13 úplňky, 2001 vesmírná odysea, Klepání na nebeskou bránu, Batman, Cementová zahrada, Pod ochranou nebe, Někde v Africe, Muž, který spadl na zemi, Homo Faber,  Lovec jelenů, Konec násilí, Air America, Evropa, Angličan, co vystoupil na kopec, Tři králové, Sedm, Dej si pohov kámoši, Občanská výchova, Americký přítel, Tudy teče řeka, Zhoubná vášeň, Sestra v akci, Život - stavba povolena, Divoká banda, Koumáci, Vlak do Yumy, Hanami, Moloch, Proti zdi, Orlové práva, Modrý anděl, Princezna a bojovník, Král je živ! a další...

Seznam rubrik